Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Ez kivételesen egy hangoskönyv, nem hangjáték. A művet szerintünk nem kell bemutatni, csupán meghallgatni. Molnár Ferenc, a Vígszínház hajdani házi szerzője csodálatosan ismerte és pszichológusi pontossággal rajzolta meg a XX. század eleji Budapest ifjainak lelkivilágát. Könyvének hősei nem csinálnak mást, mint felőttet játszanak: politikát, intrikát, háborút és békét; csakhogy az igazi felnőttekkel szemben bennük még van rajongás, odaadás és megalkuvást nem ismerő felelősségvállalás.

Ebből a műből megismerheted, mit jelent a barátság, és mit jelent, amikor valaki – s ez a valaki Nemecsek Ernő – még az életénél is fontosabbnak tartja, hogy kiálljon barátai és elvei mellett. Így lett Nemecsek, a törékeny kisfiú a legnagyobb és legbátrabb hős, s ehhez nem volt szükség másra, mint az ő egyszerű, gyermeki következetességére.

Támogassa munkánkat!

Az AudioDrama.hu-n ingyenesen tesszük közkinccsé a magyar és a világirodalom klasszikus és kortárs műveinek hangjáték feldolgozásait. Egyszeri és rendszeres adományokat tudunk fogadni támogatói oldalunkon keresztül, amennyiben lehetősége van rá. Hálásan köszönjük, hogy támogatja újabb alkotások létrejöttét.

↓ Hallgassa meg hangjátékunkat! Válassza ki kedvenc szolgáltatóját… ↓