Az AudioDrama.hu-ról

Életünk deléhez közelítő, kreatív emberek vagyunk. Gyerekkorunk óta ismerjük egymást, sokat zenéltünk együtt, és valahogy soha nem sikerült igazán kiélnünk a hang, a hangszerek, a stúdiótechnika iránti szeretetünket és rajongásunkat.

Egy közös színházi munka volt a kiindulópont, ami után úgy döntöttünk, hogy megosztjuk másokkal is azt, amink van: elkezdtünk hangjátékokat készíteni.

Számunkra a magas technikai minőség és a művészi színvonal a legfontosabb, továbbá, hogy olyan produkciókat tegyünk közzé, amik által mások is gazdagodnak. Ezért klasszikus művek mellett kortárs produkciókat is igyekszünk megvalósítani. Egyelőre csak kettőnk közös munkái hallhatók – aminek anyagi és szerzői jogidíjjal kapcsolatos okai vannak –, de a későbbiekben természetesen szeretnénk több előadót is bevonni a munkába.

Kik vagyunk?

Széles Tamás

Széles Tamás

Színész, író, zenész, rendező

Rajongok a hangért, a hangzásért, az akusztikáért, a stúdiótechnikáért, a verbalitásért, a hangszerekért, és főleg a mikrofonokért. Ezek és az, hogy színész vagyok – mint égi mutatóujj – együttesen vezettek a hangjátékok felé, mert ebben a műfajban benne van valamennyi kedvencem.
Persze sok minden más is kellett, például Gabriel barátsága, akivel tizenöt éves korunk óta igyekszünk együtt alkotni.
Jelmondatom: "Engedjétek hozzám jönni a mikrofonokat”.

Androczky Gabriel

Androczky Gabriel

Zeneszerző, hangmérnök, designer

Franciaországban születtem és tíz éves koromban kaptam meg első szintetizátoromat és számítógépemet. Ez az instant szerelem a klasszikus orgonával való szakításomat eredményezte ugyan, de az elmúlt több, mint harminc év elektronikus zenei bűvölete, az analóg szintetizátorok, sequencerek, hangfelvételi technológiák nem múlatták el a klasszikus zene iránti vonzalmam így különösen izgalmas és motiváló volt Tamás Mindszentyeia c. monoeposzához zenét komponálni, meghangszerelni és felvenni. A hangjátékokban büntetlenül ötvözhetem a klasszikus nagyzenekari hangszerelést az elektronikus hangszereket, effekteket...