Bemutatjuk Fazekas Mihály Lúdas Matyi című művéből készült hangjátékunkat.

Ki ne látta volna Dragay Attila felejthetetlen rajzfilmjét? Ám az eredeti, Fazekas Mihály által versben megírt történetet már csak kevesen olvasták vagy hallották. Varázsos nyelvezet, ízes magyar beszéd jellemzi ezt a művet, melyből megismerheted, hogyan áll ki egy szegény, lusta és mihaszna fiúcska az igazság, a saját maga igazsága mellett, s ez később hogyan avatja őt nem csak bátorrá, hanem egyenesen az igazság bajnokává.

A Lúdas Matyi – humoros nyelvezete és története ellenére – valójában nagyon is komoly mű, hiszen a gazdagság és a szegénység, a kapzsiság és a nincstelenség közötti társadalmi feszültséget dolgozza föl, s arra tanít, hogyan állj ki magadért és az elveidért még akkor is, ha elnyomnak, bántalmaznak, s látszólag esélyed sincs nyerni. Ahogy egy ilyen történetnél lennie kell, a józan paraszti ész és a makulátlan becsület érvényre juttatja az igazságot.

Támogassa munkánkat!

Az AudioDrama.hu-n ingyenesen tesszük közkinccsé a magyar és a világirodalom klasszikus és kortárs műveinek hangjáték feldolgozásait. Egyszeri és rendszeres adományokat tudunk fogadni támogatói oldalunkon keresztül, amennyiben lehetősége van rá. Hálásan köszönjük, hogy támogatja újabb alkotások létrejöttét.

↓ Hallgassa meg hangjátékunkat! Válassza ki kedvenc szolgáltatóját… ↓